fbpx

Astăzi este ultima zi când eventualii pretendenți la fotoliul de președinte pot depune actele la CEC. Până acum, din 13 candidați au fost înregistrați doar șase

Astăzi este ultima zi când eventualii pretendenți la funcția de șef al statului pot depune actele la CEC. Deocamdată, dintre cei 13 potențiali candidați, doar șase au fost înregistrați.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pe pagina oficială a Comisiei Electorale Centrale există informații despre faptul că dosarele candidaților Renato Usatîi, Andrei Năstase și Tudor Deliu sunt conforme.Totodată, în cadrul ședinței de ieri au fost înregistrate Maia Sandu și Violeta Ivanov, iar acum două zile – Igor Dodon a devenit oficial candidat pentru un nou mandat.

Dorin Chirtoacă și Octavian Țîcu au depus dosarele pe 29 septembrie, acestea fiind în proces de examinare. Pe de altă parte, candidații independenți Constantin Oboroc, Ion Costaș și Alexandr Kalinin au anunțat că renunță să mai pretindă la mandatul de șef al statului.

Actualmente, rămâne incertă participarea la alegeri a omului de afaceri Serghei Toma, care urma să candideze din partea Partidului Oamenilor Muncii. Nu se cunoaște la ce etapă a ajuns acesta în procesul de colectare a semnăturilor și nici dacă s-ar fi răzgândit să renunțe la scrutin.

Articole asemănătoare

Back to top button