fbpx

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei nu va organiza misiunea de observare a alegerilor prezidențiale din Moldova. Motivul invocat

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) anulează organizarea misiunii de observare a alegerilor prezidențiale de pe 1 noiembrie 2020 în Moldova. Potrivit Comisiei Electorale Centrale, decizia a fost luată din cauza condițiilor epidemiologice nefavorabile.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totodată, s-a ținut cont de restricțiile de călătorie impuse de mai multe state cu privire la deplasarea în Republica Moldova. La fel, mulți membri ai Comitetului ad-hoc privind observarea alegerilor prezidențiale, inclusiv președintele, s-au retras, în contextul evoluțiilor pandemiei.

În același timp, oficialii europeni își exprimă încrederea că scrutinul va fi organizat în conformitate cu recomandările APCE și ale Comisiei de la Veneția, prezentate în cadrul misiunilor anterioare.

Precizăm că alegerile prezidențiale vor avea loc în Moldova pe 1 noiembrie. În cursă au fost înregistrați opt candidați: Igor Dodon (candidat independent), Maia Sandu (PAS), Andrei Năstase (Platforma DA), Renato Usatîi (Partidul Nostru), Violeta Ivanov (Partidul ȘOR), Dorin Chirtoacă (Blocul Unirea), Octavian Țîcu (PUN) și Tudor Deliu (PLDM).

Conform sondajelor de opinie realizate până acum de mai multe companii specializate, Igor Dodon și Maia Sandu ar avea cele mai mari șanse să se confrunte în turul doi al scrutinului, însă printre favoriți se mai numără liderul Plaformei DA, candidatul Partidului Nostru și reprezentanta Partidului ȘOR.

Articole asemănătoare

Back to top button