fbpx

Yoga te poate ajuta să obții un abdomen plat. Cum să faci corect exercițiile

Dacă îți dorești un abdomen plat și nu ai reursele necesare să mergi la sală, ei bine, poți practica yoga la tine acasă și te poți axa pe poziții care ajută musculatura din această zonă a corpului. Yoga este o practică străveche ce câștigă din ce în ce mai mulți adepți și asta datorită beneficiilor pe care le are, scrie libertatea.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Yoga are numeroase benefici și este tot mai apreciată în toate colțurile lumii. Cercetările au arătat că o practică regulată poate ajuta la un somn mai bun, gestionarea stresului și sănătatea mintală. Și, din punct de vedere fizic, este, de asemenea, un tip fantastic de mișcare care contribuie la creșterea flexibilității, a echilibrului, stabilității.

Cuvântul „yoga” provine din rădăcina cuvântului „yuj”, care înseamnă „a lega”. Cuvântul în sine are numeroase semnificații, de la o conjuncție astrologică la căsătorie, tema de bază fiind, de fapt, conexiunea. Așadar, dincolo de a fi doar o practică fizică, yoga este și o practică spirituală. Trunchiul este sursa de energie din corp, așa că abdomenele puternice sunt mult mai importante decât acel ceva pentru care să te străduiești odată cu venirea verii. Mușchii abdominali puternici susțin mișcările de zi cu zi, îți îmbunătățesc postura și stabilizează partea inferioară a spatelui.

Cat/Cow Pose – Marjaryasana to Bitilasana

Începeți cu mâinile și genunchii pe podea, coloana vertebrală neutră și abdomenul încordat. Inspirați puternic, apoi, în timp ce expirați, rotunjiți-vă coloana vertebrală în sus spre tavan și trageți bărbia spre piept, eliberând gâtul. La următoarea inspirație, arcuiți-vă spatele și relaxați-vă abdomenul. Ridicați-vă capul și coccisul în sus, având grijă să nu exercitați nicio presiune pe gât, mișcându-vă prea repede sau profund.

Foto: yanvayoga.com

Side plank – Vasisthasana Side plank

Începeți în poziția side plank – planșă laterală, îndreptând atenția către mână, iar aceasta este îndreptată către tavan. Încordați și flexați ambele picioare. Îndoiți cotul de sus și începeți să trageți brațul superior în jos și spre corp Îndoiți-vă sub cutia toracică cât mai mult posibil pentru a răsuci trunchiul. Repetați de 5 până la 10 ori.

De ce funcționează: Folosirea propriei greutăți corporale, combinată cu mișcarea de răsucire, este exercițiul perfect pentru a angaja mușchii oblici.

Foto: verywellfitt.com

Forearm plank

Începeți în poziția de palnșă cu umerii deasupra încheieturilor mâinii și corpul în linie dreaptă. Coborâți pe antebrațe, câte un braț, ținând umerii și coatele în linie. Apăsați-vă mâinile și antebrațele în jos în timp ce trageți burta în sus și înăuntru. Împingeți călcâiele înapoi și angrenați-vă coapsele, strângându-le împreună. Privește doar în fața mâinilor tale, ținându-ți gâtul în linie cu coloana vertebrală. Țineți apăsat timp de 30 de secunde până la un minut. Ieși venind ușor în genunchi.

Foto: marca.com

Table Top pose

Începeți în „patru labe”, mâinile sub umeri, genunchii sub șolduri. Trageți burta spre coloana vertebrală. Întindeți piciorul drept înapoi și mâna stângă înainte. Țineți două respirații. Mutați brațul stâng la un unghi de 90 de grade în lateral. În același timp, rotiți coapsa dreaptă în exterior și mutați-vă la un unghi de 90 de grade în direcția opusă. Țineți două respirații, apoi reveniți la poziția inițială. Schimbați părțile și repetați secvența de 5 ori.

Această mișcare întărește întregul trunchi. Îți vei întări mușchii transversali și oblicii – și trebuie să-i încordezi pentru ca această poziție să funcționeze. În caz contrar, te vei lăsa în încheieturile mâinilor și pe spate.

Foto: youtube.com

Boat pose

Veniți în poziție așezată și echilibrați-vă pe oasele șezutului, ridicând genunchii spre piept și trăgând coloana vertebrală înăuntru. Prindeți spatele coapselor, menținând coloana vertebrală spre înterior. Întindeți brațele în față și strângeți mâinile împreună. Imaginați-vă o vâslă în mâini și întoarceți-vă într-o parte, îndoind ambele coate, creând mișcare circulară cu brațele înapoi în poziția de pornire. Repetați pe cealaltă parte și faceți 10 seturi.

Foto: masterclass.com

Articole asemănătoare

Back to top button