fbpx

video | Roman Abramovici și-a făcut cadou un iaht de 500 de milioane de euro, care neutralizează dronele și camerele foto

Roman Abramovici a plătit 500 de milioane de euro pentru noul său iaht Solaris. Asta după ce este deja proprietarul lui Eclipse, al doilea iaht ca mărime din lume, cu o lungime de 162 de metri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Au apărut deja imagini cu ambarcațiunea construită în șantierul naval din Bremerhaven, Germania.

Solaris, numit după celebrul roman SF atât de popular în Uniunea Sovietică, nu impresionează ca dimensiuni, ci ca dotări, fiind iahtul creat la comandă de Abramovici.

Are 48 de camere, dintre care 36 de lux pentru musafiri care iau liftul pentru a ajunge la unul din cele 8 niveluri ale iahtului, scrie digisport.ro.

Nu lipsesc sala de forță, sauna, jacuzzi și cel puțin o piscină, dar nici salonul de cosmetică, o discotecă și un beach club în aer liber.

Solaris va fi echipat și cu 20 de jet ski-uri, elicopter și un submarin pentru scufundări în ocean. Helipadul poate deveni un cinema.

Iar Roman Abramovici se poate baza și pe ultimele descoperiri tehnologice pentru a-i descuraja pe paparazzi. Are un sistem de detecție elementele fotosensibile, iar camerele foto sunt neutralizate cu raze laser.

Nici dronele nu vor avea mai mult succes – există o zonă de excludere în care controlul lor și semnalul video este anulat la 500 de metri de iaht.

Roman Abramovici a deținut mai multe iahturi până în prezent – Olympia ar fi fost făcut cadou președintelui Vladimir Putin în 2002, iar Le Grand Bleu ar fi fost pierdut la poker în 2006.

Rusul are o avere estimată la 15 miliarde de euro.

Articole asemănătoare

Back to top button