fbpx

video | Despre mame, soții, surori și bunici puternice. ZUGO îți recomandă 10 filme pentru seara de 8 Martie (și nu doar)

De-a lungul timpului, viața și poziția femeii în societate s-a schimbat, iar această evoluție a fost și este abordată în numeroase producții cinematografice. Cu ocazia zilei de 8 Martie, ZUGO a selectat pentru tine poveşti despre și cu femei puternice care inspiră încredere, își întrec propriile standarde și reușesc să creeze lucruri nemaipomenite.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Harlots

Aceasta este povestea halucinantă a unei patroane de bordel, care încearcă să-şi crească cele trei fiice, acţiunea având loc în Londra secolului VIII. În acele vremuri, bunăstarea financiară era posibilă prin căsătoria cu un bărbat bogat sau prin prostituţie. Margaret Wells şi Lydia Quigley conduc un bordel din oraş, însă în momentul în care statul începe să le interzică şi să trimită contabili în control, situaţia capătă o altă turnură.

Grace and Frankie

Grace and Frankie este povestea celor două soții a unor parteneri afaceri, care sunt invitate la restaurant de către soții lor pentru ca aceștia să le spună că sunt gay și că sunt împreună de 20 de ani și vor să divorțeze pentru a se putea căsători. Fonda și Tomlin, Grace and Frakie, alături de Martin Sheen și Sam Waterston, Robert și Sol reușesc să transforme aceasta poveste simplă într-o comedie care te pune pe gânduri.

 

How to get away with murder

Dacă ești student la Drept sau doar un wanna-be, dacă te pasionează serialele cu crime, avocați, detectivi, mister, acțiune și romantism, How to get away with Murder este potrivit pentru tine. Personajul principal este avocata Annalise Keating, o femeie de culoare cu o minte foarte complexă, o viață personală zbuciumată și cu o carieră cu suișuri și coborâșuri. În fiecare an, Annalise selectează studenți la Drept care să o sprijine în munca de avocat de drept penal, iar grupul pe care-l selectează în serial îi va schimba viața pentru totdeauna.

The Good Wife

The Good Wife se rezumă astfel: o femeie frumoasă, la peste 40 de ani, când de multe ori impresia e că ce a fost mai bun a trecut, este soție de om politic și mamă a doi copii adolescenți. Serialul începe cu drama. Alicia Florrick este înșelată de soțul ei care pe deasupra este acuzat de corupție și trebuie să facă închisoare.

Ce face o femeie în situația asta? Alicia pare că ia doar deciziile puternice. Rămâne diplomată, loială familiei, dar nu și înșelată. Se întoarce la studiile ei și devine acest avocat – soția bărbatului ei politic – din ce în ce mai puternic.

Orange is the new black

Orange Is The New Black este unul dintre cele mai apreciate și urmărite seriale. Serialul surprinde femei de toate vârstele, cu personalități și povești de viață diverse. În același timp, te poate pune pe gânduri serios cu privire la ce mai înseamnă să fii femeie astăzi.

Big Little Lies

Big Little Lies este într-adevăr un serial cu și despre femei. Serialul le are în rolurile principale pe Reese Witherspoon, Nicole Kidman și Shailene Woodley și arată stilul de viață al fiecăreia dintre ele. Dacă te uiți, vei avea parte de romantism, pasiune, dar și de scene de violență domestică.

O comunitate mică în care toată lumea se cunoaște cu toată lumea, unde femeile par să fie în competiție pentru titlul de Mama Anului, majoritatea casnice și preocupate de fizicul lor.

Workin’ Moms

Concediul de maternitate s-a terminat, așa că patru mame trebuie să se întoarcă la viața din Toronto: copii, muncă, șefi, iubire și iar muncă. Serialul tratează teme precum egalitatea de gen și rolurile femeilor acasă și în mediul de lucru.

Jessica Jones

Dacă îți plac serialele psihologice, atunci trebuie să te uiți la Jessica Jones. Ce face un super-erou după ce renunță la job? Pentru Jessica Jones, răspunsul este să-și deschidă propria firmă de investigații private. Personajul principal, Jessica, este extrem de misterioasă și niciodată nu știi la ce să te aștepți din partea ei, mai cu seamă că are parte de câteva experiențe cu adevărat dificile.

Alias Grace

Filmul e o ecranizare a unui roman de Margaret Atwood și e inspirat din fapte reale. Grace Marks e o tânără condamnată la închisoare pe viață pentru o crimă despre care susține că nu își amintește nimic. Un psiholog vine să o vadă și să încerce să afle adevărul prin intermediul terapiei.

Better Things

Sam este o femeie de vârstă mijlocie, care are prea multe probleme. Ea are trei fiice pe care le crește singură, încearcă să-și construiască o carieră și încearcă să-și refacă legătura cu propria mamă, care locuiește prea aproape. În ciuda acestor lucruri, Sam are simțul umorului și este mereu optimistă.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button