fbpx

video | 15 fete și femei au obținut abilități de lider la Școala Tinerelor Femei pentru Liderism de PACE

15 fete și femei de pe ambele maluri ale Nistrului, inclusiv refugiate din Ucraina, au participat la Școala Tinerelor Femei pentru Liderism de PACE.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Fetele au învățat cum să negocieze, cine este o femeie lideră, cum să vorbeasca public, cum și de ce trebuie să se implice. Toate cursurile au fost concepute într-un format incluziv, interactiv și cu multe oportunități pentru participante să se cunoască mai bine.

Am văzut foarte multe, am făcut cunoștință cu oameni noi. A fost foarte interesant. Planul a fost foarte clar gândit”, a spus Maria, participantă din or. Dubăsari.

Am aflat o multitudine de informații legate de egalitatea de gen, de liderismul feminin și am luat pentru mine o frază care foarte tare m-a marcat și care cred că o să mă ajute pe viitor: Liderismul se manifestă în toate sferele vieții”, spune Emma, participantă din raionul Călărași.

Suntem aici pentru că experiența arată că procesul de pace, procesul de pace incluziv, în care femeile și fetele joacă rol activ, este un proces mai de succes și durează mai mult decât procesul neincluziv și care exclude o mare parte a populației. Un proces de pace trebuie să ia în considerare interesul tuturor, și nu doar al câtorva. Și nu este vorba de a le oferi doar un loc la masă. Femeilor și fetelor trebuie să li se ofere abilitățile și instrumentele pentru a participa pe deplin și pentru a contribui la proces”, a declarat Kristin Jenssen, consilier pentru Pace și Dezvoltare din partea ONU.

La Școala Tinerelor Femei pentru Liderism de Pace, participantele au obținut abilități necesare femeilor lidere și au discutat cu femei care au reușit să-și construiască o carieră, sunt dedicate comunității, investesc timp și resurse în reziliență și pace.

Cel mai valoroși au fost experții invitați, pentru că au venit cu un background atât teoretic cât și practic, din propria lor experiență. Să interacționezi cu astfel de oameni de valoare este cel mai important pentru mine”, ne-a spus Aliona, participantă din Chișinău.

Liderismul nu se manifestă doar în politică. Vă mulțumim foarte frumos pentru această oportunitate și așteptăm și alte instruiri de acest gen”, a adăugat o altă participantă, Viorica.

Această activitate a fost desfășurată de I4P în parteneriat cu Centrul de Consultanță și Educație în cadrul proiectului „Construirea păcii durabile și incluzive, consolidarea încrederii și coeziunii sociale pe ambele maluri ale râului Nistru”, implementat în comun de către UN Human Rights Moldova, UNDP Moldova, UN Women, și finanțat prin intermediul Fondului Națiunilor Unite pentru Consolidarea Păcii United Nations Peacebuilding.

Articole asemănătoare

Back to top button