fbpx

TV8 anunță că se disociază de declarațiile Nataliei Morari: Nu reprezintă politica editorială

Postul de televiziune TV8 anunță că se disociază „complet și categoric” de declarațiile făcute în ultimele zile de Natalia Morari. Potrivit unui mesaj emis de administrația canalului, „acestea nu reprezintă politica editorială a departamentului de Știri TV, departamentului online și de producție ale postului”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În precizarea transmisă se menționează că imediat ce conducerea TV8 a fost informată de existența conflictului de interese, emisiunea de autor „Politica Nataliei Morari” a fost retrasă definitiv din grila postului. De asemenea, Natalia Morari a fost revocată imediat din structurile de administrare.

„TV8 rămâne fidel misiunii sale de a informa corect și echidistant, respectând valorile europene”, susțin reprezentanții canalului.

Amintim că după ce a relatat anterior că feciorul său are un părinte donator, Natalia Morari a confirmat miercuri că tatăl lui este controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, precizând că ar fi șantajată de persoane de la Serviciul de Informații și Securitate. Instituția i-a sugerat să apeleze la Procuratură, în timp ce criticile din partea societății și a unor colegi nu au întârziat să apară.

După anunțul făcut, Morari s-a retras și din Consiliul de Administrare al Asociației „Media Alternativă” care deține licența TV8, noul președinte fiind ales Igor Boțan. Totodată, emisiunea „Politica”, moderată de ea, a fost retrasă.

Colegele sale, Mariana Rață și Angela Gonța, au venit cu reacții, prima menționând că „TV8 știe ce are de făcut” și „își va continua munca”. A doua, al rândul său, a rugat să nu fie judecată televiziunea pentru faptele unei persoane.

Ulterior, în spațiul public au apărut informații precum că Mariana Rață ar fi amanta controversatului ex-procuror Viorel Morari. Jurnalista a infirmat zvonurile, punctând că este vorba despre un fals și menționând că urmează să atace în judecată persoanele care promovează informația respectivă.

Apoi, Natalia Morari a publicat pe rețelele de socializare un mesaj numit „Ultimul manifest”. Ea sugera faptul că Veaceslav Platon „este mult mai corect și liber în gândire decât mulți dintre cei care astăzi aruncă în el cu pietre” și că „trăim într-o societate bolnavă”, anunțând că se retrage pentru o perioadă.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button