fbpx

studiu | Motivul pentru care ar trebui să bei cafea în fiecare zi. Descoperirea specialiștilor

Care este motivul pentru care trebuie să bei cafea în fiecare zi? Cercetătorii au descoperit o serie de lucruri interesante despre consumatorii acestei băuturi. Majoritatea oamenilor din lumea întreagă preferă să bea licoarea magică de dimineață. Pentru unii este de mare ajutor pentru că îi trezește la viață, iar pentru alții este plăcută doar pentru aroma ei fină. Ce spun specialiștii despre persoanele care nu își văd ziua fără ea?

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Descoperirea specialiștilor: de ce e bine să bei cafea în fiecare zi?

Majoritatea oamenilor preferă să consume o cană de cafea dimineața sau să facă din această băutură un prilej pentru o întâlnire specială sau de afaceri. Indiferent de cum alegi să o bei, specialiștii vin cu detalii despre orice tip de consumator.

Consumul de două sau trei căni de cafea pe zi este legat de o durată de viață mai lungă și un risc mai mic de boli cardiovasculare în comparație cu evitarea cafelei, arată cercetătorii în cadrul unui studiu publicat în Jurnalul European de Cardiologie Preventivă, un jurnal al ESC. Descoperirile au fost făcute într-un studiu unde au fost în prim-plan soiuri măcinate, instant și decofeinizate.

„În acest studiu amplu, de observație, cafeaua măcinată, instant și decofeinizată au fost asociate cu reduceri echivalente ale incidenței bolilor cardiovasculare și a decesului din cauza bolilor cardiovasculare sau de orice cauză”, a spus autorul studiului, profesorul Peter Kistler de la Baker Heart and Diabetes Research Institute. Melbourne, Australia.

„Rezultatele sugerează că aportul ușor până la moderat de cafea măcinată, instant și decofeinizată ar trebui considerat parte a unui stil de viață sănătos.”

Detalii din studiu

Cu toate astea, există puține informații despre impactul diferitelor preparate de cafea asupra sănătății și supraviețuirii inimii. Studiul recent a examinat asocierile dintre tipurile de cafea și aritmii incidente, boli cardiovasculare și deces, folosind date de la Biobank din Marea Britanie.

La studiu au participat adulți cu vârsta cuprinsă între 40 și 69 de ani. Cercetările au inclus 449.563 de participanți fără aritmii sau alte boli cardiovasculare la momentul inițial. Mulți dintre cei care consumă des cafea au indicat o stare bună de sănătate a inimii. Participanții au fost întrebați câte căni de cafea beau în fiecare zi și dacă acesta a devenit un obicei pentru ei, scrie playtech.ro.

Cei din urmă au fost apoi grupați în șase categorii de aport zilnic. Consumatorii de această băutură au fost comparați cu ceilalți pentru incidența aritmiilor și a bolilor cardiovasculare. Cea mai mare reducere a riscului de deces a fost în dreptul celor care au băut mulți ani două sau trei căni de cafea.

Articole asemănătoare

Back to top button