fbpx

studiu | Ai des coșmaruri și nu știi ce înseamnă? Interpretări ale celor mai comune cinci vise urâte

În timp ce unii oameni nu-și amintesc visele din timpul nopții sau nu le oferă nicio importanță, sunt alții care le analizează cu atenție și extrag informații despre semnele date în legătură cu viața conștientă de zi cu zi, scrie digi-world.tv.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Un studiu recent a concluzionat că visele rele variază foarte tare în funcție de zona în care locuiești. Nemții visează mai des că sunt la volan, spaniolii că sunt urmăriți de monștri, iar britanicii de albine, scrie Daily Mail.

Aristotel credea că visele pot prezice anumite boli, în timp ce Freud și Jung au popularizat interpretarea viselor drept o unealtă de autocunoaștere. Mulți terapeuți cred că visele urâte sunt legate de nevoi nesatisfăcute, frustrări și anxietăți.

„Visele și coșmarurile sunt mesaje metaforice subconștiente care ne ajută să navigăm mai bine în viață. Este important să acordăm atenție viselor și coșmarurilor noastre, în special celor recurente, deoarece aceste mesaje conțin indicii care ajută creierul să ne rezolve problemele și să găsească soluții”, a declarat Dipti Tait, psihoterapeut și hipnoterapeut specializat în somn.

Vise în care ești urmărit

Urmărit se numără printre cele mai comune coșmaruri și adesea arată că te simți amenințat și că ești disperat să scapi de ceva din viața de zi cu zi, dar te simți incapabil să faci asta.

„Ceva în viața ta este dezechilibrat și ești în alertă maximă. Poate că există un element de negare în jurul situației. Acest lucru poate însemna, de asemenea, că te simți scăpat de sub control într-o relație, că există un dezechilibru de putere sau că ceva din trecutul tău a reapărut în prezent. Nu mai fugi și lasă orice urmărește să vină la tine. Întoarce-te și înfruntă fără rezistență visul”, transmit specialiștii în somn și descifrarea viselor.

Când te trezești, încearcă să afli de ce ai fugit: de o persoană din viața reală, de o parte din tine sau de ceea ce îți spune instinctul.

Coșmaruri în care te pierzi sau ești panicat

A visa că ești pierdut implică adesea un sentiment de panică, indicând că nu știi încotro se îndreaptă viața ta. Astfel de vise pot fi chiar legate de durerea unei pierderi.

„Poate că simțiți o pierdere a scopului sau a identității. Ai ajuns la o răscruce de drumuri în viața ta și nu ești sigur ce cale să urmezi. Ai impresia că nu e nimeni în preajmă care să te ajute. S-ar putea să fi existat o schimbare sau o pierdere semnificativă în viața ta, poate o moarte, deoarece acest sentiment de a te simți pierdut este legat de durerea profundă”, a transmis Dipti.

Cu toate acestea, a visa că ești pierdut nu este întotdeauna un lucru negativ – ar putea însemna că înveți lucruri noi, cum ar fi atunci când începi un nou loc de muncă.

Vise în care îți pierzi dinții

În regnul animal, dinții sunt instrumentul de prindere. „Simbolismul căderii dinților poate însemna pierderea unei relații strânse, a controlului sau a simțului realității”, a comentat Dipti pe marginea acestui subiect.

Sau poate îți este frică să nu pierzi ceva prețios pentru tine, material sau nu, precum o recunoaștere, o apreciere sau să se schimbe modul în care ești perceput. Nu îți place cum arăți sau gândul că îmbătrânești îți dă târcoale sunt alte semnificații posibile ale unui astfel de vis.

Nu poți vorbi sau țipa

A nu putea vorbi sau striga într-un vis ar putea fi un semn că ți-ai pierdut încrederea și că suferi de sindromul impostorului în viața de zi cu zi, este interpretarea lui Dipti.

„Te simți de parcă nu ai voce sau credibilitate. Nimeni nu te ascultă. Te simți închis și respins”. Trebuie să găsești o modalitate de a comunica clar și calm ceea ce trebuie să spui înainte să ajungi să „explodezi” de furie.

Visezi că ești dezbrăcat în public

„Dacă o persoană se vede goală în vis, atunci se teme că nesiguranțele ei ar putea fi dezvăluite”, a spus autoarea Britta Hochkeppel. Poate indica, de asemenea, o teamă de a fi expuși, în cazul celor care pretind că sunt altcineva și prezintă o imagine falsă.

Dipti a fost de acord: „Acest coșmar reprezintă adevărul despre cine ești și poate arăta că convingerile tale de bază interioare au fost contestate într-un fel. Poate că a existat un atac asupra caracterului tău sau ți-au fost compromise valorile. Te simți expus și extrem de vulnerabil: acesta este un indiciu că simți rușine și vinovăție”.

Totuși, ar putea exista și o altă interpretare. A fi gol poate indica faptul că trebuie pur și simplu să te eliberezi de unele convenții sau limitări care te împiedică să progresezi în viața ta.

Articole asemănătoare

Back to top button