fbpx

Petrece zilele iubirii la teatru! Spectacolele pe care le vor juca actorii de la Eugene Ionesco (nu doar) pentru cei îndrăgostiți

În săptămâna când totul în jur e plin de inimioare și flori, petrece serile cu omul drag și mergeți împreună la teatru. Actorii de la Eugene Ionesco vor juca (nu doar) pentru cei îndrăgostiți trei spectacole în această săptămână.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Joi, 11 februarie, 18:30 – ADI, monospectacol cu Anatol Guzic

Adolf Hitler conduce Germania între 1933 – 1945. Un șir de factori, evenimente și idei îi creează personalitatea, însă în ultimele zile de război, retras în buncărul personal, își joacă actul final în totală intimitate. Obsedat încă de „complexul oedipian”, care i-a întunecat copilăria, poartă un dialog cu mama lui, unica fiinţă care a avut încredere în steaua sa și care îl alinta Adi. Fără nici o remușcare sau căință, nu realizează dezastrul pe care îl trăiește, nu-l sperie apropierea înfrângerii Germaniei sau apropierea propriului sfârşit, ci continuă să fie fascinat de propriul destin.

Sâmbătă, 13 februarie, 18:30 – Iubire la proști

Pierre, directorul unei edituri franceze, are obiceiul de a participa la dinee cu proşt – un fel de petreceri burgheze la care invitaţii vin însoţiţi de un „prost” spectaculos, care nu ştie că îi revine onoarea şi plăcerea de a fi bătaia de joc. În seara cu pricină, eroul se îmbolnăvește şi nu mai merge la dineu, unde era aşteptat împreună cu François Pignon, un conțopist pasionat de modele în miniatură din chibrituri, care urma să joace rolul prostului. Şi îl joacă, dar nu la dineu, ci acasă la Pierre, unde totul devine imprevizibil, se încurcă, înaintând spre un deznodământ în efect de domino.

Duminică, 14 februarie, 18:30 – Arta conviețuirii

Subiectul central este frustrarea vieţii de cuplu. Totul începe în salonul familiei Vallon, unde soseşte cuplul Reille, al cărui băiat l-a lovit cu un băț peste față pe Bruno Vallon, lăsându-l fără doi dinți. Începutul conversaţiei dintre părinţi este diplomatic, civilizat, în încercarea de a păstra bunele maniere și respectul reciproc. Treptat, însă, totul degenerează într-o confruntare agresivă în urma căreia ies la suprafaţă toate nemulţumirile vieţii de cuplu.

Spectatorii sunt obligați să poarte mască medicală pe durata evenimentului, să își dezinfecteze mâinile la intrare și să accepte verificarea temperaturii corpului. Persoanele care refuză termometria nu vor avea acces în sala de spectacole. Respectarea distanței fizice este primordială. Totodată, Teatrul își rezervă dreptul de a efectua un triaj observațional și de a nu permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie: tuse, strănut sau rinoree.

Detalii despre spectacole găsiți pe pagina de Facebook a Teatrului Național Eugene Ionesco. Informații despre bilete aflați la casă sau pe iTicket.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button