fbpx

Pentru unii dezastru, pentru alții sursă de inspirație. Incendiul de la Notre-Dame a devenit subiectul unui serial

Casele de producție Pathe și Vendome Group își unesc forțele pentru realizarea unui mini-serial TV despre incendiul care a devastat Notre Dame din Paris.

Noua producție cinematografică, aflată încă în fază preliminară de dezvoltare, va fi filmată în engleză, dar va folosi şi alte mijloace de exprimare pentru a fi prezentată cât mai realist. Anunţul despre viitorul serial intervine la şase luni după ce incendiul a distrus acoperişul şi fleşa catedralei Notre-Dame.

Philippe Rousselet, directorul Vendome Groupe, a declarat pentru revista Variety că sursa de inspiraţie a fost „Chernobyl”, o producţia de mare succes a postului HBO, despre o altă catastrofă produsă în anul 1986.

Noul serial are ca scop sublinierea importanței catedralei pe fondul faimei aduse de aceasta Franței. Fiind considerată locul unde a luat naștere Parisul, Notre-Dame de Paris este și unul dintre cele mai vizitate locuri de turiști.

Incendiul care a devastat edificiul istoric din temelii a izbucnit pe 15 aprilie curent. Donaţiile pentru reconstrucţia clădirii au ajuns la 922 de milioane de euro, potrivit ministrului francez al culturii, Frank Riester. Lucrările se află în faza iniţială de stabilizare, pentru a evita o posibilă prăbuşire a clădirii, iar reconstrucţia ar putea dura între cinci şi şapte ani.

Vezi și: foto | Se vinde cenușa de la Notre-Dame. Cât cer „comercianții” pentru „scrumul sfânt”?

video, foto | Peste 800 de ani de istorie se fac scrum. Sute de francezi cânta îndurerați în timp ce catedrala Notre Dame arde

foto, video | Tragedia de la Notre Dame de Paris: un pompier a avut de suferit, iar polițiștii au anunțat cauza preliminară a incendiului

video | Catedrala Notre Dame, filmată cu drona. Cum arată monumentul după incendiul care a mistuit acoperișul aproape în totalitate?

foto | Un miliardar vrea „să salveze” clădirea istorică din Franța. Afaceristul donează 100 milioane de euro pentru restaurarea catedralei

Articole similare

Back to top button
Close