fbpx

foto | Se vinde cenușa de la Notre-Dame. Cât cer „comercianții” pentru „scrumul sfânt”?

Drama francezilor se transformă în business pentru români. Mai mulți cetățeni ai țării vecine au publicat anunțuri pe site-urile de vânzări online, propunând spre comercializare cenușă de la Catedrala Notre-Dame din Paris.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anunțurile au început să apară ca ciupercile după ploaie, chiar la câteva zile de la incendiul care mistuit două treimi din acoperișul monumentului care datează de mai bine de 850 de ani. Potrivit profit.ro, pentru „scrumul sfânt” oamenii cer între 85 și 110 euro și nu este exclus că prețurile vor crește.

„Vând cenușă adusă de la catedrala Notre-Dame din Paris. E bună pentru colecție. Nu fac schimburi”, este mesajul unui anunț apărut pe site-urile de vânzări din România.

 

Amintim că faimoasa Catedrală Notre-Dame din Paris a fost curprinsă de flăcări în seara zilei de 15 aprilie. Potrivit informațiilor care se cunosc până în prezent, focul ar fi izbucnit de la o sursă a sistemului de încălzire. Specialiștii au inițiat o anchetă, iar aproximativ 30 de martori – muncitori şi angajaţi însărcinaţi cu securitatea edificiului – au fost audiaţi.

Președintele Franței a anunțat că reconstrucția importantului monument va începe cât mai curând posibil, și anume după evacuarea completă a operelor de artă de valoare care se aflau în Catedrală. Totodată, acesta a accentuat că lucrările de reabilitare completă nu vor dura mai mult de cinci ani.

Vezi și: video, foto | Peste 800 de ani de istorie se fac scrum. Sute de francezi cânta îndurerați în timp ce catedrala Notre Dame arde

foto, video | Tragedia de la Notre Dame de Paris: un pompier a avut de suferit, iar polițiștii au anunțat cauza preliminară a incendiului

video | Catedrala Notre Dame, filmată cu drona. Cum arată monumentul după incendiul care a mistuit acoperișul aproape în totalitate?

foto | Un miliardar vrea „să salveze” clădirea istorică din Franța. Afaceristul donează 100 milioane de euro pentru restaurarea catedralei

Articole asemănătoare

Back to top button