fbpx

foto | Un fenomen astronomic inedit ne așteaptă la noapte! Prima ploaie de meteoriți din 2021

Primul spectacol astral are loc anul acesta pe 22 aprilie şi este vorba despre ploaia anuală de meteoriţi Lyrid, informează CNN, citat de Mediafax. „Aceşti meteoriţi orbitori sunt rapizi şi strălucitori, lăsând un praf auriu în urma lor”, a spus Judson Jones, meteorolog.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Meteoriţii Lyrid, care sunt cel mai bine văzuţi din emisfera nordică, au fost observaţi de 2.700 de ani, potrivit NASA. În timpul fenomenului se pot observa 10 meteoriţi pe oră.

La fel ca în cazul tuturor ploilor de meteoriţi, cu cât cerul va fi mai întunecat, cu atât fenomenul va fi mai vizibil. Cel mai potrivit moment pentru admirarea spectacolului luminos de pe 22 aprilie va fi în jurul orelor 4-5 dimineaţa, de preferat departe de zonele urbane unde luminile oraşului.

Poluarea luminoasă este cel mai mare impediment atunci când încercăm să admirăm o ploaie de mereoriţi şi pare să se înrăutăţească în fiecare an„, a spus Jones.

Alt factor care afectează cerul ar fi lumina lunii. Anul acesta, luna va fi 70% iluminată iar din acest motiv se recomandă ca cerul să fie privit după apusul lunii şi înainte de răsăritul soarelui.

Cine nu reuşeşte să participe la acest fenomen, are posibilitatea să observe alt fenomen, mai exact luna plină „roz”, de săptămâna viitoare, pe 26 aprilie. Deşi luna nu va fi, de fapt, roz, aceasta va fi foarte luminoasă.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button