fbpx

foto | Ce facem dacă învie din nou? Două pistoale dispărute, bătălia moștenitorilor și jocurile morții pe scena de la „Eugene Ionesco”

Luminile se aprind. Un birou vechi, mobila din lemn și un perete cu arme apar în fața spectatorilor. Așa începe povestea despre Stéphane Boissière, un romancier bogat, care pare să fie răpus de boală.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Parisul este cutreierat de noutate. Moștenitorii se adună și fac planuri cum să împartă averea lăsată, însă dansurile pe sicriul cu șase mânere de argint par să se transforme pentru ei în dezamăgire la un moment.

Fiica, soția, ginerele, doctorul și menajera – fiecare au ceva de ascuns. Între timp mai apare și carismaticul director de la pompe funebre, dar și un bancher care își urmărește propriile interese. Mortul era „zgârcit, lacom, invidios, dar nu rău”, spun protagoniștii. Sau poate totuși „aspru”, se mai vaită ei în timp ce se gândesc „ce va fi dacă învie din nou?”

Poate părea că elementele comice ajung să devină filosofie sau dramă, însă la scurt timp sala iar râde în hohote. Până la urmă, teatrul trebuie nu doar să ne amuze, ci și să ne ofere lecții de viață.

Toate acestea, împletite cu jocul extraordinar al actorilor de la teatrul „Eugene Ionesco”, te cuprind pentru o seară în mreje și, chiar dacă va dura un pic, vei rămâne curios să afli cui totuși îi rămâne moștenirea. Te-am intrigat deja, nu-i așa? ZUGO recomandă cu încredere spectacolul „Fiți sănătos, domnule”.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button