fbpx

foto | A parcurs 999 de kilometri prin Italia fără bani și mâncare. Moldoveanul care a pornit pe jos spre Sicilia a ajuns la Roma

Andrei Plugaru, moldoveanul care a pornit pe jos să descopere Italia, a ajuns în această dimineață la Roma. Conaționalul spune că pe parcursul călătoriei sale a înțeles că se poate de trăit chiar și fără bani.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Andrei a mărturisit pentru ZUGO că inițial nu era încrezut că e posibil, dar acum s-a convins. Totodată, protagonistul spune că în calea lui au fost mulți oameni buni care l-au primit, l-au hrănit și i-au permis să doarmă în casele lor. Printre ei se numără moldoveni și români din diasporă, dar și italieni.

Tânărul recunoaște că atunci când plouă sau e frig îi apare gândul să renunțe. În rest, nici nu se gândește să își încheie călătoria până nu ajunge în Sicilia. Chiar și așa, alimentându-se cu puținele provizii pe care i le dau de fiecare dată oamenii cu care se întâlnește, dar și cu fructele care le găsește în pomii din cale, moldoveanul recunoaște că a slăbit puțin și că îl doare un picior.

„Am slăbit puțin. Dar toți spun că tare. Deja pot să îmi număr coastele. Mă doare un picior, dar cred că mă odihnesc câteva zile și îmi trece”, ne-a povestit turistul.

Cei care îi urmăresc Instagramul și canalul de YouTube știu deja că Andrei merge des prin pădure, uneori face rug pentru a-și prepara ceva de mâncare, bea apă de la cișmelele și fântânile din stradă, iar recent a găsit chiar și o bucată mare de pizza jos, a ales ce era curat din ea și a mâncat-o.

Scopul moldoveanului este să ajungă pe jos la vulcanul Etna. Acesta a pornit la drum pe 2 septembrie și a parcurs până acum 999 de kilometri. Conform propriilor estimări, tânărul zice că va fi la destinație aproximativ în cinci săptămâni. Acesta mai spune că nu știe cum se va întoarce în Treviso, dar speră să îi cumpere cei din familie un bilet la avion deoarece a pornit la drum fără nici un euro în buzunar.

ZUGO este „cu ochii” pe Andrei Plugaru, îi dorește un drum cât mai ușor și promite să vă povestească și în continuare despre aventurile lui.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

🧱🏰

O postare distribuită de Andrei Plugaru (@andreiplugaru19) pe

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Bună dimineața! Afară este din ce în ce mai frig 🥴

O postare distribuită de Andrei Plugaru (@andreiplugaru19) pe

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Bună dimineața! Aseară am avut norocul sa dorm pe un pat😌😌 Sunt plin de puteri !! Pînă în orașul Roma mai sunt încă 287 km🥴

O postare distribuită de Andrei Plugaru (@andreiplugaru19) pe

Citește și: video | De la Treviso în Sicilia pe jos: Un moldovean vrea să descopere Italia fără bani

Articole asemănătoare

Back to top button