fbpx

Eliminare surpriză în sferturile Cupei Mondiale: Portugalia, învinsă de Maroc

După ce a eliminat Spania în optimile Cupei Mondiale, Maroc a mai făcut o „victimă iberică” și a lăsat acasă și Portugalia lui Cristiano Ronaldo, în sferturi. Atacantul Sevillei, Youssef En Nesyri, a fost eroul meciului, scrie DigiSport.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Maroc – Portugalia 1-0. En Nesyri a marcat singurul gol al meciului

Partida a început cu un șut bun al lui Rafael Guerreiro, însă africanii au dat replica prin En Nesyri. După încă o ocazie a lusitanilor, care i-a aparținut lui Joao Felix, au urmat șansa imensă a lui Ammalah, urmată de cea a lui Boufal.

Singurul gol al meciului a venit în minutul 42 și l-a reușit atacantul de la Sevilla, En Nesyri, cu o lovitură de cap. Ultima ocazie a primei reprize le-a aparținut portughezilor, când șutul „din prima” al lui Joao Felix a șters transversala.

Maroc – Portugalia 1-0. Prima echipă africană calificată în semifinale la Cupa Mondială

Marocanii au început bine și partea secundă, dar En Nesyri și El Yamiq nu au reușit să devieze cu capul, la o fază la care portarul a apărat cu pieptul. Ronaldo a intrat pe teren abia în minutul 51 și a avut câteva acțiuni bune.

A urmat ratarea lui Goncalo Ramos și apoi cea a lui Bruno Fernandes. Pe final, Ronaldo i-a așezat mingea lui Joao Felix, dar portarul a respins spectaculos, de sub transversală.

Ronaldo nu a avut noroc nici în prelungiri, moment în care Marocul a rămas în 10 oameni, după ce Cheddira a luat două galbene în două minute.

Însă chiar și așa, africanii au irosit o șansă uriașă în prelungiri, când Aboukhlal a rămas singur cu portarul, iar Pepe a ratat apoi ultima oportunitate a partidei.

Astfel, Maroc – Portugalia s-a terminat 1-0 și Maroc bifează cea mai mare performanță a unei țări africane în istoria fotbalului.

Articole asemănătoare

Back to top button