fbpx

Electrocasnicele care consumă cea mai multă energie electrică

Te-ai gândit vreodată care sunt electrocasnicele care consumă cea mai multă energie electrică? În contextul scumpirilor, dar și a crizei energetice în care s-a pomenit Republica Moldova, ZUGO îți sugerează să revizuiești pe care dintre aceste aparate și gadget-uri le folosești frecvent.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Încălzirea și răcirea sunt de departe cei mai mari consumatori de energie din casă, reprezentând aproximativ 40% din factura de energie electrică. Alte aparate „risipitoare” sunt mașinile de spălat, uscătoarele, cuptoarele, sobele, aparatele de aer condiționat.

Dispozitivele electronice precum laptopurile și televizoarele sunt, de obicei, destul de ieftine de rulat, dar, desigur, toate se pot adăuga și egala cu un consum ridicat de electricitate.

Experții în energie atrag atenția că nu doar electrocasnicele mari consumă mult curent, ci și produsele la care nu te-ai aștepta, cum ar fi spre exemplu cele de aranjat părul.

Uscătorul de par, placa și ondulatorul măresc considerabil factura la energie dacă sunt folosite în exces. De exemplu, o placă consumă energie cât 15 becuri clasice și 300 de becuri cu led.

Articole asemănătoare

Back to top button