fbpx

Cum reușesc japonezii să fie slabi și să traiască mult? Dieta pe care o au niponii

Cu o rată de obezitate foarte scăzută şi o speranţă de viaţă mai lungă, Japonia este un model de sănătate şi, de asemenea, de model pentru ţările occidentale, scrie Mediafax.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Prima condiţie: mai puţine calorii. Pentru a menţine un corp slab şi sănătos, japonezii preferă o dietă săracă în calorii, fără zaharuri, brânzeturi, prăjeli şi dulciuri.

Se face astfel loc destul pentru legume şi alte plante, cum ar fi konjac, soia şi ierburi, care reprezintă aproape 80% din dieta lor. Urmează peşte, crustacee şi alge, apoi carne şi pasăre, orez şi, în final, grăsimi precum uleiul de rapiţă sau de susan.

Japonezii se asigură şi că sunt hidrataţi cu apă şi au prin preajmă sobacha, infuzia de hrişcă prăjită care drenează şi detoxifiază organismul. Caloriile nu se numără, în cultura japoneză. Toată lumea, în schimb, practică „hara hachi bun”, care constă în potolirea a 80% din foame şi promovarea unei digestii corecte.

Articole asemănătoare

Back to top button