fbpx

Cum ai grijă de telefonul tău nou. Sfaturi practice

Modelele noi de telefoane sunt din ce în ce mai inteligente și mai eficiente, dar și extrem de fragile când vine vorba de impact, lovituri sau zgarieturi. Iar atunci când abia ți-ai luat un telefon nou, bineînțeles că nu ai vrea să se strice doar după câteva folosiri. Există câteva măsuri de siguranță pe care poți să le iei încă din momentul în care ai scos telefonul din cutie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ține cont de câteva sfaturi, pentru a te asigura că telefonul tău va rămâne în stare bună de funcționare pentru cât mai mult timp:

Protejează ecranul

Poate că una dintre cele mai mari probleme care ar putea să apară este deteriorarea ecranului. După ce ai făcut numeroase poze în vacanță, filmulețe amuzante și ai umplut telefonul cu amintiri, acum nu mai poți nici măcar să deblochezi ecranul. Cea mai practică soluție, atunci când ai un telefon nou este, așadar, să iei o folie de sticlă securizată.
Aceasta îți va proteja ecranul telefonul de zgârieturi, dar și de lovituri mai puternice, care ar putea să îți strice complet telefonul.

Folosește husa potrivită

După ce ai făcut o selecție riguroasă a telefonului și ai verificat specificațiile, designul sau performanța acestuia, ar trebui să alegi cu atenție și husa pentru telefon. De multe ori, tindem să alegem husa în grabă, în funcție de design și nu neapărat influențat de modul în care folosim telefonul.

Totuși, dacă vrei ca telefonul să arate întotdeauna ca nou, ar trebui să investești într-o husă de calitate, care îți oferă un grad de protecție ridicat. Dacă știi că ești mai neîndemânatic, poți opta pentru husele de tip flip over sau tip carte, care au un capac suplimentar pentru protecția telefonului.

Curăță în mod frecvent telefonul

Chiar dacă, la prima vedere, nu pare că telefonul este murdar, în timp, se vor acumula praf și alte impurități care pot afecta buna funcționare a acestuia. Totuși, este important să știi și cum să cureți telefonul în mod corect. Folosește întotdeauna o lavetă din microfibră și o substanță de curățare sau apă pentru ecran. Ai grijă să nu intre apă în portul de încărcare, în difuzoare sau în alte spații interioare.

Apoi, elimină praful și din locurile mai greu accesibile, precum portul de încărcare. Praful acumulat aici poate afecta încărcarea bateriei. Evită să folosești obiecte ascuțite pentru curățare ca să nu strici pinii din interiorul portului USB.

Nu încărca telefonul

Există un mit vechi legat de faptul că ar trebui să ții un telefon nou la încărcat pentru cel puțin opt ore, dacă vrei ca bateria să te țină cât mai mult. Nimic mai neadevărat. Noile modele de telefoane sunt mult mai performante decât cele vechi, care erau dotate cu baterii care aveau nevoie de un anumit ciclu de încărcare.

Bateriile noi ale telefoanelor pot să funcționeze bine atunci când nu sunt încărcate complet. Ai grijă doar să nu uiți telefonul la încărcat peste noapte. Odată ce bateria este încărcată complet și telefonul este încă în priză, bateria se va uza mult mai repede.

Așadar, dacă vrei ca telefonul tău nou să funcționeze bine pentru o perioadă lungă de timp, ar fi bine să ții cont de sfaturile de mai sus. Iar pentru a preveni loviturile și zgârieturile, nu uita să alegi o husă și o folie de protecție de îndată ce ai scos telefonul din cutie.

Articole asemănătoare

Back to top button