fbpx

Astăzi este Ziua Internațională a Cafelei. Șase beneficii ale acestei băuturi pe care trebuie să le cunoști dacă o consumi zilnic

Ziua Internaţională a Cafelei este marcată, în fiecare an, pe 1 octombrie, fiind dedicată cafelei şi iubitorilor acestei savuroase băuturi, dar şi milioanelor de oameni implicaţi în lungul proces de producere a acesteia.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dacă te numeri printre persoanele a căror fiecare dimineață începe cu o ceașcă de cafea, atunci trebuie neapărat să cunoști câteva beneficii ale acestei băuturi, demonstrate științific.

1. Sporește inteligența – cafeina blochează neurotransmiţătorii inhibitori în creier, ceea ce duce la un efect stimulent net. Potrivit unor studii, cofeina îmbunătăţeşte atât starea de spirit, cât şi funcţia creierului;

2. Ajută la arderea grăsimilor și la îmbunătățirea stării fizice – cofeina poate stimula rata metabolică cu 3 -11% și, de asemenea, poate contribui la arderea de grăsimi cu 10% la persoanele obeze şi cu 29% la persoanele slabe. Totuși, este posibil ca aceste efecte să se diminueze la consumatorii de cafea de lungă durată;

3. Scade riscul diabetului de tip II – diabetul zaharat de tip II este o boală legată de modul de viaţă, care a atins proporţii epidemice şi a crescut de 10 ori în câteva zeci de ani, iar acum afectează aproximativ 300 de milioane de oameni;

4. Reduce riscul de apariție a sindroamelor Alzheimer și Parkinson – Alzheimer este cea mai frecventă afecţiune neurodegenerativă din lume şi una dintre principalele cauze de demenţă, iar Parkinson – a doua cea mai răspândită tulburare neurodegenerativă, caracterizată prin moartea neuronilor generatori de dopamină în creier;

5. Luptă împotriva depresiei;

6. Conține substanțe nutritive și antioxidanți – multe dintre substanţele nutritive din boabele de cafea fac din ea o băutură care, de fapt, conţine un număr decent de vitamine şi minerale;

O ceașcă de cafea conține: 6% – Acid pantotenic (Vitamina B5) 11% – Riboflavină (Vitamina B2) 2% – Niacină (B3) şi Tiamină (B1) 3% – Poatasiu şi Mangan

Articole asemănătoare

Back to top button