fbpx

„A fost doar o conduită necorespunzătoare”. Arbitrul Colțescu, îndreptățit de UEFA pentru expresia „ăla negru”

UEFA consideră că arbitrul român Sebastian Colțescu a avut „o conduită necorespunzătoare” când a folosit expresia „ăla negru”. Totuși, potrivit organizației de fotbal, atitudinea lui nu a fost rasistă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Fraza a fost folosită de Colțescu pe 8 decembrie, cu referire la un oficial al echipei Istanbul Başakşehir. Atunci se disputa meciul dintre Paris Saint-Germain şi echipa turcă, care a fost întrerupt în minutul 16, la scorul de 0-0, din cauza cuvintelor rostite de român.

Ca urmare, delegația turcă a provocat scandal, jucătorii ambelor echipe au părăsit terenul, meciul a fost suspendat și s-a reluat a doua zi. De asemenea, în contextul incidentului, pe 9 decembrie UEFA a anunțat deschiderea unei investigații.

Presa sportivă, citată de jurnaliștii români, scrie că UEFA consideră că Sebastian Colțescu a utilizat cuvântul „negru” pentru a-l ajuta pe arbitrul principal să identifice persoana din staff-ul echipei turce în cadrul conversației. Totuși, organizația consideră că situația neplăcută putea fi evitată.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

CITEȘTE ȘI:

Demba Ba l-a sunat pe Sebastian Colțescu, după ce l-a acuzat de rasism la Paris. Cine a intermediat discuția

 

Articole asemănătoare

Back to top button