fbpx

Vladimir Putin și-a mărit propriul salariu cu 4%, odată cu cele ale altor oficiali de rang înalt

Președintele rus Vladimir Putin a semnat vineri un decret prin care și-a majorat propriul salariu cu 4%, odată cu cele ale altor oficiali de la Kremlin, scrie Digi24, cu referire la Kommersant.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Decretele președintelui rus Vladimir Putin privind creșterea salariilor oficialilor ruși au fost publicate vineri pe portalul de informații juridice.

Potrivit documentului citat de Kmmoersant, de la 1 octombrie, salariile lui Vladimir Putin, ale premierului Mihail Mișușin, ale procurorului general Igor Krasnov, ale șefului Comitetului de Investigații al Rusiei, Alexandr Bastrikin, ale ministrului de externe Serghei Lavrov și ale altor oficiali de rang înalt vor crește cu 4%.

În declarațiile de avere publicate de Kremlin, Putin figurează cu venituri modeste.  Potrivit documentelor, Vladimir Putin a avut un venit anual în 2021 de 10,2 milioane de ruble, ceea ce înseamnă în jur de 112.000 de euro, adică nici 10.000 pe lună. În 2012, șeful statului, conform documentației publice, a câștigat 5.790.823 de ruble.

În realitate însă, potrivit evaluărilor independendente, averea lui Putin este una colosală. Contestatarii săi l-au acuzat că ar fi, în secret, cel mai bogat om al planetei, cu o fabuloasă avere de peste 200 de miliarde de dolari, adică cea mai mare din lume. Liderul rus nu a recunoscut niciodată asta, susținând că trăiește din salariul de funcționar.

Articole asemănătoare

Back to top button