fbpx

video | Rusia a lansat 1 000 de atacuri asupra rețelei electrice a Ucrainei, spune Kievul

Fortele ruse au tras peste 1.000 de rachete care au vizat reteaua electrica a Ucrainei, care inca functioneaza in ciuda unor pagube majore, a declarat miercuri agentia de presa Interfax Ukraine, citata de un inalt oficial.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Volodimir Kudritski, directorul executiv al operatorului de retea Ukrenergo, a declarat, de asemenea, la o intalnire organizata de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), ca oficialii sai cauta in lume echipamentele complexe necesare reparatiilor, scrie The Guardian, citat de StirileProTV.

Recent, opt atacuri aeriene rusesti asupra infrastructurii au deteriorat grav reteaua si au dus la intreruperi de urgenta si planificate in intreaga tara.

Interfax Ucraina l-a citat pe Kudritski spunand: ,,Aceste atacuri reprezinta cea mai mare lovitura pentru o retea electrica pe care umanitatea a vazut-o vreodata. Peste 1.000 de obuze si rachete au fost trase asupra instalatiilor si liniilor electrice, inclusiv substatii”.

Ucraina are probleme cu productia de energie electrica, chiar daca consumul este in scadere, intre 25% si 30%, fata de dinainte de razboi.

„Sistemul inca functioneaza, este integrat, nu rupt sau deconectat”, a spus Kudritski.

Presedintele Volodimir Zelenski a spus ca Ucraina creste oferta de energie electrica in fiecare zi, dar a remarcat probleme in Kiev si in alte cateva regiuni.

„Nu trebuie sa uitam… ca este imposibil sa restabilim 100% din sistemul energetic, asa cum era inainte de inceperea terorii energetice rusesti”, a spus el in alocutiunea de seara. ,,Este nevoie de timp. De aceea, intreruperile programate continua in majoritatea oraselor si raioanelor”, a continuat el.

Articole asemănătoare

Back to top button