fbpx

video | Podul de peste 2 km din Baltimore s-a prăbușit. O operațiune la scară largă de salvare a victimelor este în desfășurare

Podul Key Bridge din Baltimore, Maryland, cu o lungime de 2,57 km, s-a prăbuşit, marţi, după ce un cargobot s-a izbit violent de acesta, conform informațiilor relatate de presa americană și de BBC, citat de Digi24.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Departamentul de pompieri din Baltimore a confirmat că prăbușirea podului din Baltimore reprezintă un „eveniment cu potențialul de a avea un număr mare de victime”.

Până acum, nu au fost confirmate decese, însă există informația că șapte persoane sunt în apă ca urmare a incidentului. O operațiune la scară largă de salvare a victimelor este în desfășurare.

Podul a fost închis circulaţiei în urma unui „incident”, a anunţat Autoritatea de Transport din statul Maryland pe contul său de Twitter, a conform postului ABC. Potrivit primelor informaţii, vasul a lovit unul dintre pilonii podului Francis Scott Key, care are o înălţime de peste 350 de metri, provocând prăbuşirea acestuia.

Accidentul a fost confirmat de Matthew West, subofiţer al Pazei de Coastă din Baltimore, pentru New York Times. El nu a precizat tipul de navă şi nici momentul în care aceasta a lovit podul. Amploarea pagubelor nu este încă clară.

Imaginile cu podul prăbuşit sunt spectaculoase. În mai multe videoclipuri postate pe reţelele sociale se poate observa că o parte considerabilă din impresionanta structură metalică, inaugurată în 1977, s-a prăbuşit în râul Patapsco.

Articole asemănătoare

Back to top button