fbpx

Un pensionar a doborât un avion rusesc de 74 milioane de lire sterline deasupra casei sale, cu o pușcă veche

Un pensionar a primit statutul de erou după ce a pretins că a doborât un avion de vânătoare rusesc. Se spune că Valeriy Fedorovych ar fi tras cu o pușcă antică asupra avionului Su-34, în valoare de 74 de milioane de lire sterline, în timp ce acesta zbura deasupra casei sale, scrie alephnews.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Serviciul de Frontieră de Stat din Ucraina i-a înmânat o medalie pentru lovitura de milioane de dolari. Ei i-au lăudat „eroismul” și „ajutorul în protecția frontierei de stat”.

Incidentul ar fi avut loc în luna martie, când trupele lui Vladimir Putin erau angajate într-o campanie de bombardamente în Cernihiv, un oraș greu încercat din nordul Ucrainei.

Când a văzut avionul zburând deasupra sa, Fedorovici a declarat că „și-a luat pușca și a deschis focul”, iar câteva momente mai târziu a privit cu uimire cum avionul se prăbușește la sol.

„Eroi printre noi”, au spus oficialii ucraineni, „avionul de vânătoare inamic Su-34 a fost țintit și distrus”.

Autoritățile au difuzat un scurt clip în care apare pensionarul plimbându-se printre clădirile distruse din Cernihiv, cu o pușcă pe umăr, în timp ce vorbește despre prețul pe care războiul l-a avut asupra orașului său natal.

„Am făcut „bang” cu bastonul (pușca) și a căzut avionul rusesc”, a declarat Valeriy Fedorovici.

Articole asemănătoare

Back to top button