fbpx

Un nou studiu despre Pfizer: Vaccinul ar putea fi mai puțin eficient în cazul persoanelor obeze

Vaccinul contra COVID-19, produs de Pfizer, ar putea fi mai puțin eficient în cazul persoanelor obeze. Cel puțin așa arată rezultatele unui studiu realizat de savanții italieni.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform cercetării, doctorii și asistentele care suferă de supraponderabilitate au jumătate din cantitatea anticorpilor care se dezvoltă la persoane fără kilograme în plus, informează Digi24, cu referire la The Guardian, Deși nu este încă clar ce anume afectează eficiența vaccinului, oamenii de știință afirmă că persoanele respective ar trebui să beneficieze și de a treia doză de preparat, astfel încât imunizarea să fie eficientă.

De menționat este și faptul că studiile anterioare indicau că persoanele care suferă de obezitate sunt mai expuse la forme grave de COVID-19, iar numărul deceselor cauzate de maladie este mai mare în rândul lor. Totodată, potrivit savanților, kilogramele în plus au același efect și în cazul vaccinului antigripal.

Cercetarea realizată în Italia s-a bazat pe analiza răspunsului imunitar după cele două doze de vaccinat la 248 de persoane din rândurile celor angajați în sistemul medicale.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button