fbpx

Țara care a învins mutația Delta! Circa 87% din populația eligibilă a fost vaccinată, iar autoritățile au demarat imunizarea copiilor

Cât lume se confruntă cu al patrulea val al pandemiei, marcat de mutația Delta, mai agresivă decât alte versiuni de COVID-19, Chile pare să fi depășit criza. Statul înregistrează cel mai mic număr de cazuri de COVID-19 din martie 2020.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În regiunea a fost imunizată circa 87% din populația eligibilă, iar autoritățile au demarat vaccinarea micuților cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani, potrivit Digi24, cu referire la CNN. Se pare că rata mare de vaccinare a fost catalizatorul unui număr mai mic de cazuri grave și infectări.

Chiar și așa, autoritățile nu intenționează să reducă măsurile de protecție și precauție. Specialiștii menționează că în timp ce maturii au fost imunizați, micuții rămân vulnerabili în fața maladiei, iar acest fapt este constata și în alte țări.

Chile a încheiat contracte cu mai mulți producători de vaccinuri și a participat la testele clinice pentru mai multe dintre acestea, pentru a avea prioritate la achiziții.  Această strategie, combinată cu un sistem de vaccinare bine organizat și un sistem de planificare accesibil, a permis ca procesul de vaccinare să avanseze cu puține întreruperi.

De menționat este că Chile nu prima oară ajunge înaintea altor țări în procesul de eradicare a bolilor infecțioase. Bunăoară, variola a fost eradicată în această țară cu 27 de ani mai devreme decât restul lumii, în cazul luptei cu poliomielita – statul a fost al treilea care a controlat îmbolnăvirile.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button