fbpx

Statul în care sunt mai multe stații de încărcare decât automobile electrice

Unele guverne se pregătesc din timp pentru momentul în care vehiculele electrice vor fi adoptate în număr foarte mare. Există, astfel, un stat care are mai multe stații de încărcare pentru mașini electrice decât automobile (pur) electrice.

Din cele 1,7 milioane de vehicule înmatriculate în Virginia de Vest, doar 230 sunt modele electrice. Nu sunt luate în calcul modelele hybrid sau plug-in hybrid. Statul american are, însă, 243 de stații de încărcare pentru acestea, potrivit unui studiu realizat de firma Zutobi.

Virginia de Vest are o populație de aproape 1,8 milioane de locuitori, scrie go4it.ro.

Prin comparație, în California sunt înmatriculate 256.800 de mașini electrice, pentru care sunt disponibile aproximativ 22.000 de stații de încărcare.

În SUA există doar două state cu mai puține vehicule electrice decât Virginia de Vest, un stat cu tradiție în minerit. Acestea sunt Dakota de Nord și Wyoming, fiecare cu câte 170 de unități înmatriculate.

Deși are mai multe stații de încărcare decât automobile electrice înmatriculate, doar 12% din energia produsă în Virginia de Vest provine din surse regenerabile.

Articole asemănătoare

Back to top button