fbpx

Stare de alertă în Japonia din cauza taifunului Hagibis. Unde se pot adresa turiștii care se află în dificultate?

Autoritățile din Japonia au recomandat evacuarea a sute de mii de persoane din cauza Taifunul Hagibis. Conform informațiilor, sunt afectate zona metropolitană Tokio, prefecturile Shizuoka, Kanagawa, Saitama, Gunma, Yamanashi, Nagano, Ibaraki, Tochigi, Fukushima, Miyagi și Niigata.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oficialii japonezi avertizează locuitorii regiunilor afectate pentru a se pregăti de vânturi puternice, ploi abundente și valuri mari. Totodată, Oficiul Național de Turism al Japoniei operează o linie telefonică de urgență, operațională non-stop, pentru turiștii aflați pe teritoriul Japoniei.

În cazul în care vizitați Țara Soarelui Răsare, apelați cu încredere pentru informații turistice sau asistență în caz de accidente și urgențe, apelați din Japonia 050-3816-2787 sau + 81-50-3816-2787 din străinătate. Suportul este disponibil în patru limbi: engleză, japoneză, chineză și coreeană.

La fel, administrația de la Tokio a deschis un spațiu temporar pentru turiștii care au suferit din cauza perturbărilor transportului public. Centrul se află în clădirea Tokyo Bunka Kaikan din districtul Ueno, în cartierul Taito. Adresa centrului: 5-45, Uenokoen, Taito-ku, Tokyo, 110-8716, telefon: 03-3828-2111. Acesta a fost deschis la ora locală 13:00 și va funcționa cel puțin până mâine, ora 9:00. Totuși, orele s-ar putea schimba în funcție de evoluția stării vremii.

Articole asemănătoare

Back to top button