fbpx

Școli, baruri și restaurante închise. Danemarca anunță noi restricții anticoronavirus

În contextul situației epidemiologice din Danemarca, autoritățile au instituit noi măsuri de restricție. Închiderea instituțiilor de învățământ, restaurantelor și barurilor este una dintre noile reguli, anunțate de premierul danez Mette Frederiksen.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit Ministerului Sănătății din Danemarca, principalul vector al transmiterii virusului SARS-CoV-2 în ultima perioadă îl reprezintă tinerii, cu vârste cuprinse între 15 și 25 de ani, iar măsurile sunt menite să limiteze riscul de răspândire.

Așadar, începând cu miercuri, 9 decembrie, restaurantele, muzeele, cinematografele din 38 de municipalităţi, inclusiv Copenhaga, Aarhus şi Odense, vor rămâne închise, scrie Reuters.

Elevii din învăţământul gimnazial şi liceal şi studenţii vor urma doar cursuri online. Noile restricţii vor rămâne în vigoare până la 3 ianuarie.

„Intrăm într-o nouă fază a epidemiei, o fază în care vedem o creştere exponenţială a infecţiei”, a declarat ministrul sănătăţii danez Magnus Heunicke într-o conferinţă de presă.

Danemarca a înregistrat la ultima raportare de luni, 7 decembrie, 2026 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, cu un total de 92.629 de infectări.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button