fbpx

România, sub Cod portocaliu de ninsori. Călătorii sunt avertizați să amâne deplasările în Serbia

România a intrat sub Cod galben de ninsori. În 12 județe se așteaptă precipitații abundente, iar călătorii au fost avertizați că trebuie să evite și țara vecină – Serbia, unde alerta are grad roșu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Agenția Națională Meteorologică de peste Prut a emis informarea, iar avertizarea privind schimbarea vremii a intrat în vigoare sâmbătă, la ora 14:00. Ploile, ninsorile și viscolele vor ține până duminică seara, iar în unele regiuni chiar și până luni dimineață.

Sunt vizate județe din Oltenia, Muntenia, Banat și Moldova, în special localitățile din munți. Pe lângă precipitații, specialiștii anunță și intensificări ale vântului.

În același timp, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor din România a emis sâmbătă coduri portocalii şi galbene de inundaţii pentru duminică Gorj, Mehedinţi, Vâlcea, Sibiu, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Ialomiţa, Buzău și Covasna.

Între timp, ministerul român de Externe a avertizat că pe întreg teritoriul Serbiei, vecina României, se prevăd căderi masive de zăpadă și intensificări ale vântului, fiind așteptate căderi de peste 30 cm în 12 ore. În context, unele drumuri vor fi închise temporar.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button