fbpx

România interzice deplasarea pe străzi noaptea. Stațiunile montane limitează numărul de turiști

În contextul situației epidemiologice, autoritățile de peste Prut au înăsprit măsurile restrictive. Nu se va permite deplasare pe străzi după 22:00, iar stațiunile montane din România nu vor accepta turiști doar în proporții de 70% din capacitatea totală de cazare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Printre măsurile luate se mai numără testarea săptămânală la COVID-19 a personalului din instituțiile rezidențiale. De asemenea, copiii mai mari de 5 ani sunt obligați să poarte masca atunci când se află în spații publice.

Totuși, la interdicția referitoare la deplasarea în perioada 22:00 – 05:00 se pot face excepții dacă persoana vizată are nevoie de ajutor medical, însoțește o persoană care are nevoie de suport, este în tranzit, are motive întemeiate de circulație sau se deplasează în interes de serviciu și poate confirma asta. În cazul lipsei confirmării, cetățenii menționați vor trebui să depună o declarație pe proprie răspundere.

De menționat este și faptul că intrarea cetățenilor străini în România este interzisă. Totodată, autoritățile de peste Prut anunță sistarea activității punctului de trecere a frontierei moldo-române Rădăuți-Prut, județul Botoșani.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button