fbpx

Rezultatele testelor sunt încurajatoare! Pe piață ar putea apărea vaccin contra COVID-19 sub formă de spray nazal

Guvernul de la Bangkok, Thailanda, anunță că demarează studiile pe oameni a două seruri contra COVID-19 sub formă de spray. Până acum, cercetările pe șoareci au arătat rezultate încurajatoare, afirmă specialiștii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Preparatele sunt create de Centrul Național pentru Inginerie Genetică și Biotehnologie din Thailanda, în parteneriat cu o companie farmaceutică. Ele au la bază adenovirus şi virusul gripei.

În cadrul studiilor se va analiza și protecția oferită de aceste vaccinuri contra variantei Delta a coronavirusului, iar a doua fază a testărilor ar trebui să înceapă în martie 2022, informează libertatea.ro, cu referire la Reuters. Dacă datele colectate vor indica eficiență, producerea medicamentelor pe scară largă ar putea începe anul viitor.

În același timp, Universitatea Chulalongkorn din Thailanda a dezvoltat un vaccin anti-COVID pe bază de ARN mesager, iar cercetătorii de la Universitatea Mahidol lucrează la un vaccin cu virus inactiv. Ambele urmează să intre în a doua etapă a testării pe oameni.

Oamenii de știință încearcă să dezvolte vaccinuri spray, care vor fi introduse în organism prin cavitatea nazală, deoarece aceasta este principala zonă prin care COVID-19 ajunge în corpul uman. Conform surselor citate, în martie cercetătorii finlandezi anunțau că vaccinurile spray ar putea fi adaptate mai ușor la noile mutații ale COVID-19.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button