fbpx

Produc mai multe tipuri de anticorpi! Vaccinurile sunt eficiente împotriva mutațiilor britanice și sud-africane ale COVID-19

Vaccinurile Pfizer și Moderna sunt eficiente împotriva tulpinilor britanice și sud-africane ale COVID-19. Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Rockefeller, corpurilor voluntarilor au „lansat o armată de anticorpi de diferite tipuri” după imunizare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Tulpinile COVID-19 au fost analizate de două echipe de cercetători. Savanții povestesc, citați de CNN, că au luat plasma sanguină de la 20 de persoane vaccinate și au studiat-o raportul dintre acțiunea virusului asupra ei și nivelul de anticorpi.

Așadar, oamenii de știință au descoperit că vaccinurile au produs răspunsuri imune puternice, precum și celule care continuă să producă anticorpi noi luni sau chiar ani.

„Ceea ce vrem cu adevărat să facem cu aceste vaccinuri este să ținem oamenii departe de spital. Și este extrem de probabil ca acest lucru să se întâmple”, afirmă specialiștii.

În același timp, ei sunt de părerea „ar fi prudent” să înceapă lucrul pentru eventuale modificări ale preparatului, astfel încât, dacă va apărea o mutație mai periculoasă, să poată fi combătută eficient.

Mutația britanică a COVID-19 a apărut toamna în Regatul Unit. Preliminar, unii epidemiologi considerau cp aceasta este mai contagioasă, însă mai puțin letală. Recent, și în România a fost diagnosticată o persoană care a contractat-o, însă nu se cunoaște dacă virusul modificat a ajuns și în Republica Moldova, deoarece țara noastră nu dispune deocamdată de capacități tehnice pentru a-l identifica.

Despre mutația din Africa de Sud se cunoaște că a apărut în octombrie și a ajuns deja în zeci de țări, în pofida mai multor restricții de călătorie impuse. Conform specialiștilor, aceasta are contagiozitatea de 1,5 ori mai mare, însă nu ar provoca mai multe decese decât cea inițială.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button