fbpx

Prima inimă robotizată va apărea în aproximativ un deceniu. Aceasta se va conecta la cord cu ajutorul unui circuit implantat sub piele

Obţinută cu ajutorul celulelor stem şi al biotehnologiei, prima inimă robotizată este în proces de dezvoltare și va apărea în aproximativ un deceniu. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Noua invenție a fost inclusă în lista cu tehnologii care ar putea primi o finanțare de circa 30 de milioane de lire sterline din partea British Heart Foundation (BHF), care caută „noi abordări radicale” pentru a vindeca maladii cardiace grave.

Coordonatoarea proiectului, profesoara Jolanda Kluin, de la Centrul Medical al Universităţii din Amsterdam, spune că s-a simţit inspirată când a văzut o stea de mare robotizată, cu tentacule moi, care se puteau contracta ca muşchiul inimii, transmite businessmagazin.ro.

Inima hibrid wireless va apărea drept consecință a faptului că numărul pacienților care necesită un transplant crește, însă donatori nu sunt destui. Aceasta va oferi bolnavului libertate de mişcare, iar din punct de vedere structural este acoperită cu celulele pacientului, prevenindu-se astfel cheagurile de sânge, infecţiile şi reacţiile adverse. Sursa de energie ar fi instalată într-o jachetă şi s-ar conecta la cord cu ajutorul unui circuit implantat sub piele.

Numai în Marea Britanie, există șapte milioane de persoane cu maladii cardiace, iar 152.000 mor anual din această cauză. Pentru mulţi, singura soluţie este transplantul, dar numărul donatorilor este mic.

Articole asemănătoare

Back to top button