fbpx

Președintele Xi Jinping susține că epidemia se accelerează și situația din China e gravă. La ce număr a ajuns bilanțul morților?

Preşedintele Xi Jinping a declarat că situația din cauza coronavirusului devine gravă, epidemia accelerându-se. Conform ultimelor informații, virusul a ucis deja 41 de persoane, a infectat aproape 1300 de oameni în China și s-a răspândit în mai multe țări.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, liderul a făcut apel la consolidarea autorităţii regimului comunist, în cadrul unei reuniuni a Comitetului Permanent al Biroului Politic al Partidului Comunist, care numără şapte membri şi care conduce ţara.

„În faţa situaţiei grave a unei epidemii care se accelerează (…) este necesară consolidarea conducerii centralizate şi unificate a Comitetului Central al Partidului”, a declarat Xi Jinping.

China a anunţat sâmbătă extinderea cordonului sanitar impus pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, măsură ce are drept consecinţă izolarea de restul lumii a 56 de milioane de persoane, transmite Agerpres. Pe de altă parte, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a decis joi că „este prea devreme” să vorbim despre o stare de urgenţă globală.

Amintim că virusul a apărut în Asia, iar savanții consideră că aceasta a fost provocată de carnea de șarpe vândută la o piață din localitatea Wuhan, China. Ca urmare a epidemiei, autoritățile chineze au introdus regim de carantină în mai multe orașe și au dispus construcția unui spital în termen de șase zile, iar unele țări au întreprins măsuri de prevenire a maladiei pe teritoriul lor. Simptomele principale ale acesteia sunt febra, dificultățile în respirație și leziunile plămânilor.

Citește și: Autoritățile au emis alertă de călătorie în China pentru cetățenii moldoveni în contextul focarului de pneumonie virală

Trei muzicieni de la Chișinău au concertat în orașul chinez de unde a pornit epidemia de coronavirus

Nu a fost identificat nici un moldovean care ar fi contractat coronavirusul. O femeie, venită recent din China, se află totuși în carantină

Articole asemănătoare

Back to top button