fbpx

Un spital va fi construit în șase zile! Autoritățile chineze încearcă să prevină răspândirea coronavirusului în epicentrul epidemiei

Autoritățile din Wuhan, localitatea chineză China de unde a pornit răspândirea virusului mortal care bântuie Asia, anunță că în șase zile va fi construit un spital specializat pentru persoanele infectate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Instituția medicală va fi construită de la zero și va fi dotată cu tot utilajul necesar. Proiectul urmează să fie finalizat la sfârșitul acestei săptămâni, iar acolo unde se preconizează să fie ridicată clădirea au fost deja mobilizați muncitorii și adusă tehnica specializată, relatează presa străină.

Spitalul va avea două etaje și va fi construit conform modelului unui centru de tratament similar, ridicat la Beijing în timpul epidemiei SARS.

Amintim că, de la începutul lunii ianuarie, când a fost depistat pentru prima dată la oameni, virusul a făcut peste 20 de victime. Savanții spun că acesta a fost provocat de carnea de șarpe vândută la o piață din localitatea Wuhan, China. Ca urmare a epidemiei, autoritățile chineze au introdus regim de carantină în două orașe, iar mai multe țări au întreprins măsuri de prevenire a maladiei pe teritoriul lor. Până acum, boala a fost diagnosticată în China, Thailanda, Japonia, Coreea de Sud și SUA.

Articole asemănătoare

Back to top button