fbpx

Președintele Poloniei face apel la calm: „Nu sunt încă dovezi concludente despre cine a lansat racheta”

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, a declarat că explozia unei rachete într-un sat aflat lângă granița cu Ucraina a fost un incident izolat și că nu sunt încă dovezi concludente cu privire la cine a lansat-o.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Andrzej Duda a făcut apel la calm și la verificarea faptelor în primele declarații după incidentul de marți seara, scrie Digi24.

Andrzej Duda, președintele Poloniei: „Știm că azi toată ziua (ieri, n.r.) Rusia a atacat Ucraina cu rachete, dar nu avem în acest moment dovezi concludente cu privire la cine a lansat această rachetă.

Cel mai probabil a fost o rachetă de fabricație rusească, dar totul este încă sub investigație în acest moment.

Vreau să asigur pe toată lumea că lucrăm într-un mod foarte calm, foarte atent, nu luăm decizii pripite și rog pe toată lumea să rămână calmă. Soldații polonezi sunt la fața locului, avem sprijinul aliaților și toate angajamentele față de noi sunt în vigoare.

Până în acest punct, putem spune că ceea ce s-a întâmplat a fost un incident izolat. Nimic nu indică faptul că vor urma și altele.”

Amintim că, din cauza bombardamentelor, mai multe regiuni din R. Moldova au rămas fără electricitate! Cititorii ZUGO au semnașat că printre acestea se număra Chișinău, Bălți, Ialoveni, Ocnița, Hâncești, Ungheni, Nisporeni, Cantemir, Anenii Noi, Căușeni, Leova și Orhei.

Ulterior, Moldelectrica a anunțat că în majoritatea localităților a fost restabilită livrarea de energie electrică. Cu toate acestea, potrivit vicepremierului Andrei Spînu, riscurile de deconectări rămân în continuare înalte.

Vezi și: Maia Sandu, după bombardamentele rușilor asupra Ucrainei: Au pus în pericol viața și siguranța a zeci de mii de oameni

Mesajul lui Zelenski după atacul rușilor: Știm ce își dorește dușmanul, dar el nu va obține ceea ce vrea

Articole asemănătoare

Back to top button