fbpx

Maia Sandu, după bombardamentele rușilor asupra Ucrainei: Au pus în pericol viața și siguranța a zeci de mii de oameni

Președintele Maia Sandu a venit cu un mesaj marți, 15 noiembrie, după bombardamentele rușilor asupra Ucrainei. Aceasta „condamnă cu fermitate acest nou atac – cel mai mare de la începutul războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Regimul de la Kremlin a lansat astăzi un număr-record de 100 de rachete asupra Ucrainei. Ele au lovit infrastructura civilă și energetică a țării vecine, au pus în pericol viața și siguranța a zeci de mii de oameni. (…)

Atacurile rusești asupra Ucrainei au provocat și deconectarea automată a unei linii care asigură transportul de curent electric pentru țara noastră, iar zeci de localități au rămas fără lumină. Le mulțumesc tuturor locuitorilor din regiunile afectate pentru calm și înțelegere. Serviciile specializate lucrează pentru a remedia situația. Războiul trebuie oprit!”, transmite șefa statului.

Amintim că, din cauza bombardamentelor, mai multe regiuni din R. Moldova au rămas fără electricitate! Cititorii ZUGO au semnașat că printre acestea se număra Chișinău, Bălți, Ialoveni, Ocnița, Hâncești, Ungheni, Nisporeni, Cantemir, Anenii Noi, Căușeni, Leova și Orhei.

Ulterior, Moldelectrica a anunțat că în majoritatea localităților a fost restabilită livrarea de energie electrică. Cu toate acestea, potrivit vicepremierului Andrei Spînu, riscurile de deconectări rămân în continuare înalte.

Vezi și: Mesajul lui Zelenski după atacul rușilor: Știm ce își dorește dușmanul, dar el nu va obține ceea ce vrea

Articole asemănătoare

Back to top button