fbpx

Planeta din lavă unde plouă cu pietre, iar vântul este supersonic. Descoperirea cercetătorilor din Canada

Oamenii de știință au găsit o planetă în care plouă pietre, vânturile au viteza sunetului și există un ocean de magmă cu adâncimea de peste 100 km. Corpul ceresc este atât de aproape de steaua lui încât temperatura pe suprafața lui ajunge la +3000 de grade.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oamenii de știință susțin că pe planeta K2-141b plouă cu pietre. Acestea se formează sodiul, siliciul și monoxidul de carbon care se evaporă de pe suprafață, apoi se transformă la înălțime și cad. Pe de altă parte, corpul ceresc ar avea și o partea întunecată, unde temperaturile sunt de -200 de grade, se arată în revista științifică „Monthly Notices of the Royal Astronomical Society”.

Simulările computerizate, realizate de savanți, indică faptul că planeta are aproximativ aceeași dimensiune ca Pământul, dar se află mult mai aproape de Soarele său, informează The Independent. Aceasta se află la mai mult de 200 de ani lumină de noi.

Conform datelor deja existente, cercetătorii încearcă să înțeleagă cum ar putea fi atmosfera planetei și ciclul ei meteorologic. Descoperirile lor ar putea fi testate în viitor printr-o nouă tehnologie, care le va permite observații mult mai detaliate ale atmosferei și compoziției corpurilor cerești îndepărtate.

Articole asemănătoare

Back to top button