fbpx

OMS spune că coronavirusul nu reprezintă încă o urgență globală în domeniul sănătății. Câte cazuri de îmbolnăvire au fost confirmate până acum?

Coronavirusul nu reprezintă încă o amenințare globală în domeniul sănătății. Declarația a fost făcută de Organizația Mondială a Sănătății, care spune că cele mai multe cazuri au fost înregistrate în China.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totodată, conform autorității, nu este clar gradul de transmitere a infecției de la om la om. Totuși, responsabilii precizează că înțeleg gravitatea situației și nu o neglijează. Aceștia au oferit mai multe sugestii atât Chinei, cât și altor stat și au stabilit că în caz de necesitate se vor întruni din nou peste 10 zile pentru a analiza evoluția virusului și a stabili măsurile necesare de prevenire a bolii.

Amintim că, de la începutul lunii ianuarie, când a fost depistat pentru prima dată la oameni, virusul a făcut peste 20 de victime. Până astăzi, în China au fost confirmate 557 de cazuri de îmbolnăviri. Boala a fost diagnosticată și în Thailanda, Japonia, Coreea de Sud și SUA, iar savanții consideră că aceasta a fost provocată de carnea de șarpe vândută la o piață din localitatea Wuhan, China. Ca urmare a epidemiei, autoritățile chineze au introdus regim de carantină în mai multe orașe și au dispus construcția unui spital în termen de șase zile, iar unele țări au întreprins măsuri de prevenire a maladiei pe teritoriul lor.

Articole asemănătoare

Back to top button