fbpx

Omicron se răspândește în lume. Cazuri de infectare cu noua variantă COVID-19, depistate în Australia

Noua variantă COVID-19, Omicron, a continuat să se răspândească în întreaga lume duminică, 28 noiembrie, două cazuri fiind depistate în Australia, chiar dacă mai multe țări au încercat să se izoleze impunând restricții de călătorie, scrie Digi24, cu referire la Reuters.

Autorităţile sanitare australiene au anunţat că au detectat prezenţa variantei de coronavirus Omicron la doi pasageri care au sosit la Sydney. Ei au călătorit cu o cursă a Qatar Airways prin Doha, a precizat NSW Health într-un comunicat. Pasagerii au fost testaţi pozitiv la COVID-19 la scurt timp după sosirea lor, ceea ce a dus la o analiză mai avansată, pentru a stabili dacă ei erau purtători ai noii variante de coronavirus, Omicron, detectată pentru prima dată în Africa de Sud.

„Cele două cazuri, care erau asimptomatice, sunt în izolare în camere specifice. Cele două persoane sunt vaccinate cu schemă completă”, potrivit NSW Health.

Alţi 12 pasageri provenind din Africa Australă care au sosit cu aceeaşi cursă aviatică nu au fost testaţi pozitiv la COVID-19, însă au fost plasaţi în carantină, a precizat ministerul. Celor circa 260 de pasageri şi membri ai echipajului cursei li s-a cerut de asemenea să intre în izolare, a mai informat autoritatea sanitară.

Experții OMS au decis vineri că noua variantă de coronavirus secvențiată de cercetătorii din Africa de Sud este o „variantă îngrijorătoare”, care are un potențial de reinfectare mai mare decât al celorlalte variante. Cunoscută până acum ca tulpina B.1.1.529, noua tulpină a primit și un nume: Omicron.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button