fbpx

O femeie voia să vândă laptopul speakerului SUA, furat de la Capitoliu, serviciilor ruse. Fostul iubit a denunțat-o la FBI

O femeie din statul american Pennsylvania a fost arestată, fiind acuzată că ar fi vrut să vândă serviciilor ruse laptopul președintei Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi. Dispozitivul a fost furat în timpul violențelor care au avut loc la Capitoliu la începutul lunii ianuarie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit declarației unui agent al Biroului Federal de Investigații (FBI), citată de Reuters, ofițerii au primit informația de la un individ care pretinde că ar fi fostul iubit al bănuitei. Acesta a anunțat autoritățile americane că femeia ar fi intenționat să trimită dispozitivul unui prieten din Rusia, care apoi l-ar fi vândut serviciilor speciale.

Atunci când s-a aflat planul, femeia ar fi fugit, deconectând telefonul mobile și dezactivând conturile de pe rețelele de socializare. Totuși, ea a lăsat mamei sale adresa unde se va afla, iar acest fapt ar fi deconspirat-o.

După ce s-a predat luni autorităților, bănuita a fost eliberată de judecători și află în custodia mamei sale. Procesul, însă, continua, conform NBC, iar femeia urmează să se prezinte luni la tribunalul din Washington, unde va continua procesul.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button