fbpx

Maria Zaharova acuză SUA de „atac terorist” la gazoductul Nord Stream

Purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe, Maria Zaharova, susține că o afirmație a unui fost ministru de externe polonez, care a mulțumit Statelor Unite pentru „daunele aduse” gazoductului rusesc Nord Stream 2, poate fi văzută drept „o declarație oficială că acesta a fost un atac terorist”, scrie digi24.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Fostul ministru polonez de externe, acum europarlamentar, Radek Sikorski a mulțumit SUA pentru incidentul de astăzi de la gazoductul rusesc. Este aceasta o declarație oficială că acesta este un atac terorist?”, a scris Zaharova pe rețeaua Telegram, marți.

Trei scurgeri de gaze au fost descoperite, anterior, la Nord Stream 1 și 2, la câteva ore una de cealaltă. Prima avarie a fost detectată la Nord Stream 2, aproape de insula daneză Bornholm. Ulterior, două alte scurgeri au fost detectate la Nord Stream 1.

Agenția daneză pentru energie a raportat că o cantitate mare de gaz s-a scurs în Marea Baltică. Avioanelor și navelor care tranzitează zona li s-a cerut să stea la o distanță de cinci mile nautice de locul incidentelor.

Seismologii suedezi au spus, apoi, că au înregistrat două explozii la de-a lungul gazoductelor, luni.

Articole asemănătoare

Back to top button