fbpx

live, update | Evenimentele de la Washington: Forțele de ordine au securizat Capitoliul, iar femeia împușcată a decedat

Garda Naţională a fost chemată pentru a restabili ordinea la Capitoliul de la Washington. O femeie se află într-o stare critică după ce a fost împuşcată în piept, potrivit a două surse, relatează CNN. Sursele nu au putut oferi detalii suplimentare cu privire la circumstanţele împuşcării.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

(update 01:10) Şeful poliţiei din Washington DC, Robert Contee, a anunțat că cel puțin 13 persoane au fost arestate pe fondul asediului Capitolului SUA de către protestatarii pro-Trump. „Avem 13 arestări şi ar trebui să adaug că niciunul dintre cei arestaţi nu sunt rezidenţi din DC, toate persoanele care au fost arestate erau din alte zone”, a spus acesta, potrivit CNN, citată de Mediafax. Potrivit lui, mai mulţi poliţişti primesc îngrijiri medicale, iar autorităţile au confiscat mai multe arme.

(update 01:07) Forțele de ordine din Washington DC au anunțat că au securizat clădirea Capitoliului și că susținătorii lui Trump au fost îndepărtați, scrie digi24.ro.

(update 01:05) Potrivit NBC News, femeia împușcată în piept în Capitoliu, în timpul altercațiilor dintre protestatari și polițiști, a murit la spital.

(update 00:50) „Scene șocante. Inamicii democrației sunt încântați”. Liderii occidentali se declară îngrijorați de situația din SUA

(update 00:30) Democrata Ilhan Omar, membră a Camerei Reprezentanților, a anunțat că a început redactarea articolelor de punere sub acuzare a lui Donald Trump. „Nu-i mai putem permite să rămână în funcție, este vorba de salvarea republicii și îndeplinirea jurământului nostru”, a scris ea pe Twitter.

(update 00:27) Trupele speciale au intrat în clădirea Capitoliului.

(update 00:25) video | Trump și-a îndemnat susținătorii să plece acasă în mod pașnic: Vă iubim, sunteți foarte speciali

(update 00:15) video | „Acesta nu e protest, ci o insurecție”. Biden se arată șocat de violențele de la Washington: Lumea se uită la noi

(update 23:58) Două dispozitive suspecte au fost găsite, miercuri, la sediul Comitetului Naţional Republican (RNC) din Washington şi la sediul din apropiere al Comitetului Naţional Democrat (DNC), scrie The New York Times. Dispozitivul care a fost găsit la R.N.C. a fost o bombă care a fost distrusă cu succes de o echipă de genişti. Pachetul de la D.N.C. nu a fost încă identificat, potrivit unui democrat, care nu a fost autorizat să vorbească public despre aceasta. Comitetului Naţional Republican (RNC) din Washington şi Comitetul Naţional Democrat au sediile centrale la doar câteva străzi distanţă de clădirea Capitoliului.

Știrea inițială:

Poliţia a reţinut mai mulţi protestatari. Unii manifestanţi au pătruns în camera Senatului, urcându-se pe marginea zidurilor.

Presa americană relatează că au fost folosite gaze lacrimogene în interiorul clădirii Capitolului pe măsură ce un număr tot mai mare de manifestanţi a intrat în clădire.

Primarul din Washington DC, Muriel Bowser, a impus un ordin de a sta în casă de la ora locală 18:00, scrie Mediafax.

Parlamentarii şi reporterii din interiorul clădirii spun că li s-a cerut să evacueze clădirea sau se adăpostească şi să îşi pună măşti de gaz.

Protestatarii au intrat în clădirea unde are loc sesiunea de validare a voturilor exprimate de membrii Colegiului Electoral Federal. Şedinţa a fost întreruptă. Au loc ciocniri violente între susţinătorii preşedintelui Donald Trump şi poliţie.

Un reprezentant al poliţiei din Capitoliu a vorbit de pe podium şi le-a spus parlamentarilor să rămână calmi. Membrii Congresului au primit măşti de gaze.

Foto: Twitter

Vicepreşedintele Mike Pence ar fi fost evacuat din clădirea Capitoliului.

Fostul procuror general al SUA solicită autorităţilor federale „să pună capăt asediului Capitolului SUA imediat”.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button