fbpx

Kadîrov afirmă că Rusia este „prea slabă” în fața atacurilor Ucrainei și propune ștergerea orașelor de pe fața pământului

Ramzan Kadîrov, unul dintre aliații de bază ai lui Vladimir Putin, e de părere că răspunsurile Rusiei la bombardamentele trupelor Kievului sunt slabe. În opinia sa, ca răspuns, orașele din Ucraina ar trebui să fie șterse de pe fața pământului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Noi răspundem… ei bine, în opinia mea, răspundem slab. Dacă un obuz a zburat în direcția noastră, în regiunea noastră, atunci trebuie să ștergem orașele, astfel încât să se vadă orizontul îndepărtat, pentru ca ei să înțeleagă că nici măcar nu te poți gândi să tragi în direcția noastră. Nu este nevoie să ne uităm la ce se va întâmpla mâine dacă luăm vreo decizie”, a declarat Kadîrov într-un mesaj postat pe canalul său Telegram, notează rușii de la Kommersant, potrivit StirileProTV.

Ramzan Kadîrov a primit din partea Cărţii Recordurilor din Rusia un certificat care atestă că este cetăţeanul rus cu cel mai mare număr de sancţiuni personale aplicate de entităţi străine.

Acestea au fost acordate pentru sprijinul acordat de el campaniei militare ruse din Ucraina.

„Recordul pentru cel mai mare număr de sancţiuni personale impuse unei persoane, cu 15 sancţiuni, îi revine lui Ramzan Kadîrov”, a declarat redactorul-şef al Cărţii Recordurilor din Rusia, Stanislav Konenko, citat de TASS.

„Mă aflu pe lista sancţiunilor pentru că apăr islamul, tradiţiile şi obiceiurile noastre şi securitatea ţării noastre. Nimic nu este mai important pentru mine. Din acest motiv sunt fericit”, a declarat Kadîrov, la primirea certificatului.

Anterior, liderul cecen s-a lăudat că este persoana cu cel mai mare număr de sancţiuni la nivel internaţional, depăşindu-i până şi pe liderul nord-coreean Kim Jong-un, pe preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko şi pe preşedintele sirian Bashar al-Assad.

La sfârșitul lunii septembrie, Rusia a anexat ilegal Republicile Populare Donețk și Luhansk, precum și regiunile Zaporojie și Herson. Vladimir Putin a introdus legea marțială în noile teritorii, iar la mijlocul lunii octombrie, autoritățile au decis să evacueze populația civilă din regiunea Herson, explicând acest lucru prin bombardarea Ucrainei.

Altfel, directorul postului de televiziune RT Broadcasting, Anton Krasovsky, și-a exprimat anterior părerea că în Ucraina este necesar să se „înece” și să se „ardă” copiii care consideră că țara lor este ocupată de Rusia. RT a suspendat cooperarea cu prezentatorul, șeful TFR, Alexander Bastrykin , a dat instrucțiuni să verifice declarația dlui Krasovsky. Ulterior, directorul de emisie al RT și-a cerut scuze.

Articole asemănătoare

Back to top button