fbpx

Instagram vrea să te scape de mesajele nedorite: Cum va face asta

Instagram se străduie să facă un pic mai dificilă inundarea căsuței tale de mesagerie cu spam.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Rețeaua de socializare implementează politici de solicitare DM mai stricte care, printre altele, limitează expeditorii la un singur mesaj dacă nu îi ai la follow.

Va trebui să accepți solicitarea de chat înainte ca ei să poată trimite ceva mai mult de atât. Solicitările DM sunt acum limitate la text. Spammerii nu pot trimite fotografii, videoclipuri sau mesaje vocale, cu alte cuvinte.

Sistemul prin care Instagram te scapă de spam

Compania a început să testeze noile restricții DM la sfârșitul lunii iunie și are deja câteva instrumente pentru combaterea spamului, inclusiv unul numit ”Cuvinte ascunse” care, evident, ascunde mesajele cu cuvinte cheie și emoji inacceptabile. Practic, acum există filtre pentru escrocherii și spam care te vor ajuta să nu mai primești mesaje nedorite, scrie Playtech.

De asemenea, te poți proteja împotriva creșterii cererilor DM, deși asta nu va împiedica spammerul să îți mai trimită câte un mesaj, măcar din când în când.

Instagram caracterizează mutarea ca o măsură de siguranță, în special pentru femei. Gigantul a explicat pentru TechCrunch că femeile primesc frecvent nuduri nesolicitate în mesaje. Acest lucru oprește efectiv practica, deși nu îi va împiedica pe hărțuitori să trimită texte fel de fel.

Adăugarea vine în timp ce compania-mamă, Meta, s-a confruntat cu presiuni din partea politicienilor și a criticilor de a-și îmbunătăți măsurile anti-abuz, în special pentru adolescenți.

Un proiect de lege al Senatului american stipulează că este nevoie de consimțământul părinților pentru adolescenții care doresc să folosească aplicațiile legate de rețele de socializare. De exemplu, Arkansas a făcut deja primul pas, în acest sens, și a promulgat recent o lege care impune verificarea vârstei.

Asta pe lângă preocupările potrivit cărora politicile împotriva hărțuirii nu au făcut întotdeauna suficiente pentru a proteja anumite categorii demografice. Eforturi de genul acesta îndepărtează teoretic unele dintre plângerile conform cărora Meta lasă abuzul să se întâmple. Totuși, vom vedea cum se va materializa îmbunătățirea.

Articole asemănătoare

Back to top button