fbpx

Încă o dovadă a încălzirii globale? Celebrii cireși de la Kyota au înflorit cel mai devreme din ultimii 1200 de ani

Cireșii japonezi din Kyoto au înflorit în acest an mai devreme decât în ultimii 1200. Bunăoară, Washington Post scrie că perioada a fost stabilă din 812 până în 1800, apoi procesul a început să devină timpuriu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În acest an, copacii și-au desfăcut maxim florile vinerea trecute. Fenomenul se datorează temperaturilor neobișnuit de calde pentru această perioadă în Japonia.

Experții racordează evenimentul la urmările încălzirii globale. Recordul precedent, potrivit niponilor, a avut loc în 1409, când cireșii și-au desfăcut maxim florile pe 27 martie.

Potrivit experților, nivelul maxim de înflorire este atins când 80% dintre florile copacului sunt deschise, transmite liberatea.ro. Specialiștii care studiază încălzirea globală spun că monitorizarea arborilor prezintă date valoroase, deoarece mugurii lor sunt sensibili la temperaturile primăvăratice.

În ultimii 1000 de ani, data medie a înfloririi maxime a cireșilor a ajuns de la 5 aprilie la 31 martie. În același timp, pe lângă problema încălzirii globale, tendința face pomii mai expuși la înghețuri.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button