fbpx

Imunitatea ar dura o viață: Persoanele care au suportat COVID-19 și s-au vaccinat s-ar putea să nu aibă nevoie de rapeluri anuale

Imunitatea la COVID-19 durează cel puțin un an. Chiar și așa, cercetătorii afirmă că după vaccinări succesive, aceasta s-ar putea forma pe viață.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Un studiu publicat în revista Nature relatează că persoanele imunizate „natural” ar putea nici măcar să nu aibă nevoie de rapeluri anuale. Potrivit studiilor realizate de BioRxiv, celulele care ne protejează de maladie au memorie, se păstrează în măduva osoasă și pot produce anticorpi când este necesar.

Specialiști de la Universitatea din Pennsylvania și Universitatea Rockefeller din New York, implicați în cercetări, afirmă că „oamenii care au fost infectaţi şi vaccinaţi au într-adevăr un răspuns extraordinar, un set
extraordinar de anticorpi”, relatează Mediafax. Ei sunt optimiști în ceea ce privește răspunsul imun al organismului și consideră că acesta vi fi de durată.

Chiar și așa, există voci care spun că va trebui să ne vaccinăm periodic, pentru că pot apărea mutații ale virusului. Totuși, studiul citat indică faptul că persoanele care au suportat boala, apoi au fost imunizate vor fi protejate de noi mutații ale coronavirusului.

Articole asemănătoare

Back to top button