fbpx

Frontex: Numărul rușilor care încearcă să intre în Uniunea Europeană a crescut puternic în ultima săptămână

Numărul cetățenilor ruși care au intrat în Uniunea Europeană în ultima săptămână, după anunțul mobilizării lui Putin, a fost cu 30% mai mare decât în cea precedentă, a anunțat, marți, Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă, Frontex, citat de digi24.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„În jur de 66.000 de cetăţeni ruşi au intrat în Uniunea Europeană în cursul săptămânii trecute (19-25 septembrie), o creştere de 30% în raport cu săptămâna precedentă”, anunţă Frontex într-un comunicat, conform Agerpres.

Majoritatea cetăţenilor ruşi au intrat în UE pe la punctele de trecere finlandeze şi estoniene. „În timpul ultimelor patru zile, 30.000 de cetăţeni ruşi au sosit în Finlanda”, precizează Frontex, înscriind aceste date în contextul mobilizării decretate de Kremlin.

Majoritatea cetăţenilor ruşi care au intrat pe teritoriul UE sunt titularii unui permis de şedere sau ai unei vize valabile în ţările membre ale UE sau în spaţiul Schengen, iar alţii au dublă cetăţenie. Estonia, Letonia, Lituania şi Polonia au început „de pe 19 septembrie să pună în aplicare restricţii de intrare pentru cetăţenii ruşi care călătoresc doar în scopuri turistice sau de agrement”, aminteşte Frontex.

Finlanda a anunţat vineri că va „restrânge semnificativ în următoarele zile” accesul ruşilor pe teritoriul său, deja devenit loc de tranzit vara aceasta spre restul Europei.

De la începutul invaziei ruse asupra Ucrainei, peste 1.303.000 de cetăţeni ruşi au intrat în UE pe la frontierele sale terestre. În acelaşi timp, peste 1.273.000 de cetăţeni ruşi s-au întors în Rusia pe la frontierele terestre ale acestei ţări cu UE, potrivit Frontex.

Articole asemănătoare

Back to top button